Saturday, October 27, 2012

3) WARRE KOVAN - İLAÇSIZ KOVAN !

Ekolojik Warre Kovan- İlaç Girmeyen Kovan
resimleri ekle

 Arılar kendi  kendilerini koruyabiliyor, yeterki biz  müdehale etmeyelim,düzenlerini bozmayalım!
Ekolojik Kovana hiç ilaçlama yapılmıyor.  Kovan pürmüz ve propalis ile temizleniyor.
Esasen Warre Kovanda arılar hastalıklarla ve özellikle de Varroa ile başa çıkabiliyor zira
arılar kovanın havalandırmasını kendileri yönetebiliyor, havalandırma katının altındaki sinekliği propalis ile açıp kapayabilen arılar  kovan içi gereken  nemi, ısıyı ayarlayabiliyor. Böylece  tüm havasız ve nemli yerlerde çoğalan akar familyasından olan varrao'ları da kontrol altında tutabiliyorlar.


Gerektiğinde ayrı bir İlaçlama Kovanı

Eğer koşullar gerektiriyorsa veya aldığınız oğul varroa doluysa baştan tavsiye edilen  ilaçlama kovanına arıları peteksiz olarak  nakil edip 2 gün boyunca arındırmak.

 48 saat sonra da   ilaçlama kovanından  Warre Kovana nakil etmek.  Böylece Ekolojik kovana hem  hiç ilaç girmemiş oluyor hem de unca ballı ekmekle besleniyorWarre kovana  temizlenmiş olarak konulan  arılar doğru koşullarda kendilerini daha rahat ve uzun bir süre  koruyabiliyorlar.

 İlaçlama için iki adet fitil kovan içine yerleştiriliyor ve arılar iki gün boyunca balla besleniyor.İlaçlama kovanın tabanı tel ve telin altında bulunan çekmeceye vaselin sürülmüş yağlı kağıt yerleştiriliyor böylece arılardan dökülen varrao'nun kağıda yapışarak tekrar yukarı çıkması önleniliyor.Temizlenen arılar ana kovana aktarılıyor.


No comments:

Post a Comment